Молитва за исцеление на сите болести кон светиот Нектариј, Егинскиот чудотворец

Posted on

nektarij-ikona_m  О, мироточива главо, Светителу Нектарие, архиереју Божји! Во времето на големото остапништво и безбожништво, со побожност си се просветил и си ја уништил главата на прегордиот сатана, кој нас нè мачи. Поради тоа Христа те дарувал да ги лечиш неизлечивите болести, кои нас нè опфатија поради нашите безаконија. Веруваме: те засакал Бог тебе праведниот, те помилувал заради нас грешните, за од проклетството нас да нè ослободиш, од болестите да нè избавиш, и по целата вселена да се слави страшното и преславно име Негово, на Отецот и Синот и Светиот Дух, сега и секогаш и во сите векови!

 

Амин.

превел:

Петар М. Петковски,

дипломиран теолог

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s