Депресијата се лечи со редовно одење на Божествена литургија

Posted on

downloadстарец Тадеј Витовнички (Штрбуловиќ)

Луѓето, кои патат од депресија не се болни, туку им е одземена целата енергија.

 

            Депресијата се лечи со редовно одење на неделните литургии, како и со задолжителен пост, молитва, исповед и како круна на сето тоа – со причест.

Лековите за смирување само создаваат зависност и ништо не помагаат, помага друштво на истомисленици и побожноста.

Но, без Светата литургија како основа на сè – нема ништо, а човекот е празен и на неговите проблеми им нема крај, додека лековите ја влошуваат идната состојба, помагајќи му привремено.

 

превел : Петар М. Петковски,

студент на ПБФ „Свети Климент Охридски“ – Скопје

 

Извор: http://beograd.in/depresija-se-leci-redovnim-liturgijama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s