Поуки

Утеха во тагата

Депресијата се лечи со редовно одење на Божествена литургија

Господ е во сите

Од љубомора до завист

Грижата за душата

Поуки за благочестив живот од делата на архиепископот Костромски Платон

Од сокровиштето на наследството од светите Оптински старци

Духовни добродетели

Потребата од молитва

НОВА ГЕНЕРАЦИЈА: ИСЧЕЗНА ДУХОТ НА ПОЖРТВУВАНОСТА

Зарем нема сето тоа да го претрпиш заради Мојата љубов?

УТЕХА НА ЦЕЛИОТ СВЕТ

Појавување на манастирите овде…

Порака до тебе од непознат светогорски старец

Зошто на празникот на свети Василиј се става златник или паричка, а не на Бадник

Тргај се од злото и прави добро

Што е постот на Апостолите (Петровденскиот)?

Да ги усредоточиме мислите кон мирот и кон тишината

Кратки поуки до верниците за Божикниот пост од Романскиот Патријарх Даниил

Добар човек. Морален човек.

Последните совети на нашиот игумен, блаженоупокоениот старец, архимандритот Георгиј Капсанис

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s