Беседи

Црквата е Тело Христово

Беседа за двете гозби

Истражувајте ги Писмата, зошто во нив ќе најдете живот вечен ( Јн. 17, 3 – 7 )

Тивка апокалипса

Проповед за празникот „ Св. ап. Петар и Павле “ – Петровден (29/12 јули)

Во очекување на Богомладенецот

ЗА РАДОСТА НА РАЃАЊЕТО

Бог се гледа само низ солзи

За славењето на свети Трифун и свети Валентин

Денес Светиот Дух ја создава Црквата

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s